RAINBOW AWARDS

Tijdens de Rainbow Awards worden prijzen in meerdere categorieën uitgereikt aan mensen en organisaties uit de Nederlandse gayscene. De Rainbow Awards is een gloednieuw rode-lopergala en wordt georganiseerd door Diva Mayday (initiatiefnemer, performer, eventmanager), Peter van Vught (Milkshake, Paradiso en Club NYX) en Gay.nl (Nederlands grootste gay lifestyleplatform). Op maandag 29 juni 2015 wordt de eerste editie van de awardshow gehouden in Theater Tuschinski te Amsterdam.

Nederlandse LHBT’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders) verschijnen vaak alleen positief in het nieuws tijdens de Amsterdamse gaypride of wanneer er een bekendheid uit de kast komt. De negatieve berichtgeving krijgt steeds vaker de overhand; het toenemende geweld tegen homo’s en sluitende horecazaken halen vaker het nieuws. Die trend moet met de Rainbow Awards een halt worden toegeroepen. De organisatie is voornemens het evenement bij succes jaarlijks te herhalen.

Tijdens de avondvullende show zullen awards worden uitgereikt in de categorieën entertainment, nightlife en emancipatie. Bij de show zal dan ook een brede mix van prominenten uit de entertainmentwereld, uitgaansscene en politiek aanwezig zijn.

Via website www.rainbowawards.nl zal heel LHBT-Nederland binnenkort worden opgeroepen tot het uitbrengen van hun stem op shortlists in de verschillende categorieën. De shortlists worden samengesteld door diverse organisaties die hun stempel drukken op de Nederlandse LHBT-gemeenschap. De Rainbow Awards zijn publieksprijzen.

De Rainbow Awards worden mede mogelijk gemaakt door Absolut Vodka, Aorta Productions, Pathé Tuschinski, gayPARSHIP.nl en de gemeente Amsterdam.

www.rainbowawards.nl

RainbowPoster